De Beste Koelkasten
De opbergruimte van je koelkast optimaal benutten

De opbergruimte van je koelkast optimaal benutten

Geplaatst door 16-12-2021 19:16 door Sophie Jacobiatus

De opbergruimte van je koelkast optimaal benutten is essentieel om je keuken georganiseerd te houden en het voedsel vers te houden zodat het niet in de vuilnisbak belandt. Een paar eenvoudige tips kunnen je helpen de opslagruimte in je koelkast te maximaliseren en ervoor te zorgen dat je voedsel vers blijft.

Ten eerste, bewaar voedsel op basis van bederfelijkheid. Zet meer bederfelijke artikelen, zoals melk, eieren en vlees, op de onderste plank met de hoogste vochtigheid. Op de bovenste planken staan minder bederfelijke dingen, zoals jam en restjes. Het is ook belangrijk om artikelen in schone, luchtdichte verpakkingen te bewaren.

Ten tweede: zet je voedsel op de juiste plaats. Fruit en groenten moeten apart bewaard worden, bij voorkeur in lades onderin de koelkast. Zuivel, eieren en vlees horen allemaal op de onderste plank, terwijl specerijen op de deur horen.

Ten derde, gebruik stapelbare plastic bakjes om de opslagruimte te maximaliseren. Dit voorkomt dat spullen achterin je koelkast verloren gaan en helpt de boel georganiseerd te houden. Je kunt bakjes ook verticaal op de planken of in de deur opbergen.

Vierde: gebruik folie of plasticfolie om open bakjes en gerechten af te dekken. Dit voorkomt dat voedsel uitdroogt en dat er bacteriën ontstaan. Gebruik elk item binnen één tot vijf dagen om ervoor te zorgen dat je voedsel vers blijft.

Finale, reinig en ontdooi de koelkast regelmatig. Stofzuig de spoelen en maak de binnenwanden schoon. Het ontdooien van de vriezer helpt de energie-efficiëntie te verbeteren.

Door deze eenvoudige bewaartips te volgen, kun je de opslagruimte in je koelkast maximaliseren en ervoor zorgen dat je voedsel vers en voedzaam blijft. Gebruik dus deze tips om je opslagruimte te maximaliseren en je voedsel vers te houden!