De Beste Koelkasten
Is een Counter-Depth Koelkast iets voor jou?

Is een Counter-Depth Koelkast iets voor jou?

Geplaatst door 28-03-2022 18:20 door Sophie Jacobiatus

Bij het opknappen of renoveren van je keuken is het belangrijk om naar al je apparatuur te kijken, inclusief koelkasten. Maar met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou geschikt is. Een optie die je kunt overwegen is een onderbouwkoelkast.

Inbouwkoelkasten zijn ontworpen om tegen de achterwand van je keuken te passen, zodat er geen extra ruimte nodig is tussen het aanrecht en de koelkast. Dit kan bijdragen tot een strak, gestroomlijnd ontwerp waardoor je keuken er netjes en stijlvol uitziet.

Het aanrecht zelf speelt ook een rol bij wat voor soort koelkast je moet nemen. Standaard diepte koelkasten vereisen ongeveer 24" diepte tussen de koelkast en de muur. Aan de andere kant hebben aanrechtkasten slechts 12" diepte nodig. Voor kleine keukens kan dit een enorm verschil maken.

Naast hun gestroomlijnde ontwerp hebben dieptekoelkasten meestal ook een grotere inhoud. Omdat ze minder ruimte in beslag nemen, is er meer ruimte voor wat je echter moet bewaren. En omdat ze geen extra ruimte tussen het aanrecht nodig hebben, kun je er gemakkelijk bij. Ze kosten meestal meer dan standaard koelkasten, en je moet misschien wat functies opofferen. Omdat ze ondieper zijn, passen er bijvoorbeeld geen brede of lange voorwerpen in. Dat hangt echt af van je behoeften en ontwerpvoorkeur. Als je gaat voor een strakke, moderne uitstraling in je keuken, dan kan een onderbouw koelkast de juiste keuze zijn. Ben je echter op zoek naar meer functies of heb je een beperkt budget, dan is een koelkast met standaard diepte de juiste keuze.