De Beste Koelkasten
Top vijf eigenschappen die je moet controleren voordat je een koelkast koopt

Top vijf eigenschappen die je moet controleren voordat je een koelkast koopt

Geplaatst door 20-06-2022 19:32 door Rianne Wesselink

Ben je in de markt voor een nieuwe koelkast? Met alle geavanceerde functies en producten die er zijn, voel je je misschien overweldigd. Om je te helpen zijn hier de top vijf kenmerken die je moet controleren voordat je een koelkast koopt.

  1. Capaciteit

Eerst en vooral wil je een koelkast die voldoende capaciteit heeft om je voedsel op te slaan en aan al je behoeften te voldoen. Kijk naar het totale volume van de koelkast en let ook op de inrichting van de schappen en bakken. Als je grotere voorwerpen wilt opbergen, zoals melkkannen of grote schalen, kijk dan of er bredere deurbakken zijn ontworpen om deze voorwerpen in op te bergen.

  1. Temperatuurinstellingen

De temperatuurinstelling van je koelkast kan van grote invloed zijn op hoe goed hij presteert. De optimale temperatuur voor het bewaren van voedsel ligt tussen 34-38 graden Fahrenheit. Zorg ervoor dat de koelkast die je koopt gemakkelijk in te stellen temperatuurregelingen heeft voor zowel het vries- als het koelgedeelte, en dat de temperatuurdisplays nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

  1. Efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een koelkast. Het Energy Star label is een goede indicatie van hoe energiezuinig een koelkast is, en het is de moeite waard op te merken dat efficiëntere koelkasten je geld kunnen besparen op je energierekening. Bedenk ook hoe vaak en waar je van plan bent de koelkast te gebruiken, want dat kan de efficiëntiegraad beïnvloeden.

  1. Stijl

Je koelkast moet passen bij de stijl en inrichting van je keuken, dus neem de tijd bij het kiezen van de juiste. Heb je liever een koelkast met bovenvriezer of een moderner side by side type koelkast? Of wil je dat je koelkast openslaande deuren heeft? Bedenk voor welke uitstraling je gaat en kies de stijl die het beste bij je past.

  1. Geluid

Het geluid van je koelkast kan behoorlijk storend zijn, dus het is belangrijk om na te gaan hoe hard het model loopt voordat je hem in huis haalt. Veel nieuwere modellen hebben een fluisterstille werking, wat geweldig is voor een rustige sfeer in de keuken.

Dit zijn de top vijf kenmerken om te overwegen bij het kopen van een koelkast. Met dit in gedachten zou je de perfecte koelkast moeten kunnen vinden die aan al je behoeften voldoet. Veel succes!