De Beste Koelkasten
Veel voorkomende problemen met koelkasten en hoe ze te verhelpen

Veel voorkomende problemen met koelkasten en hoe ze te verhelpen

Geplaatst door 24-10-2022 14:50 door Sophie Jacobiatus

Koelkasten zijn essentiële huishoudelijke apparaten en een must-have in elk huis. Helaas hebben alle apparaten wel eens last van storingen en koelkasten zijn daarop geen uitzondering.

Koelkasten kunnen willekeurig in actie komen, waardoor voedsel vaak bederft. De meest voorkomende problemen met koelkasten zijn eenvoudig te verhelpen als je weet waar je op moet letten en welke stappen je moet nemen:

  1. De koelkast koelt niet:

Als je koelkast niet koelt, kun je controleren of de thermostaat goed is ingesteld op de juiste temperatuur. Daarnaast is het een goed idee om eventuele zekeringen of stroomonderbrekers te controleren. Het is ook mogelijk dat je condensorspoelen schoongemaakt moeten worden (met een stofzuiger).

  1. De koelkast draait te vaak of er komen harde geluiden uit:

Als je koelkast te vaak draait of vreemde geluiden maakt, is het waarschijnlijk dat iets de luchtstroom van de ventilatormotor blokkeert of dat er een pakking of afdichting kapot of versleten is. Dit kan gemakkelijk gecontroleerd worden en afhankelijk van de ernst ook verholpen worden.

  1. Er lekt water uit de koelkast:

Als je merkt dat er water uit je koelkast komt, moet een van je onderdelen misschien vervangen worden. Het kan komen door een beschadigde waterleiding, een defecte klep in de deur, of een verstopte afvoerslang.

  1. De deur sluit niet goed:

De deur van je koelkast sluit misschien niet goed als hij krom is of als de pakking beschadigd of niet goed afgedicht is. Om dit te verhelpen kun je de scharnieren van de deur bijstellen of de pakking vervangen.

Dit zijn de meest voorkomende problemen met koelkasten, maar er kunnen er meer voorkomen die gemakkelijk verholpen kunnen worden. Als je denkt dat je al het bovenstaande hebt gecontroleerd, is het waarschijnlijk in je belang om een professional te bellen voor advies.