De Beste Koelkasten
Vijf manieren om voedsel in je koelkast effectiever te bewaren

Vijf manieren om voedsel in je koelkast effectiever te bewaren

Geplaatst door 17-02-2022 15:57 door Ferry Muts

Als het gaat om de manier waarop we ons voedsel bewaren, is de koelkast vaak de grootste boosdoener. Of hij nu te vol is, te ongeorganiseerd, of dat het voedsel over de datum is, het is gemakkelijk om uit het oog te verliezen wat erin ligt. Het hoeft echter niet zo te zijn. Volg deze vijf eenvoudige tips om je voedsel beter te bewaren en de houdbaarheid ervan te verlengen.

Ten eerste is het belangrijk de regels te begrijpen van waar voedsel in de koelkast bewaard moet worden. Dit betekent dat je restjes in hun verpakking moet bewaren, afgesloten in het hoofdvak, en dat je overbevolking moet vermijden door een ruimte van twee centimeter rond elke verpakking te laten. Bovendien moeten restjes en voorverpakt voedsel achteraan op de plank worden bewaard, omdat de temperatuur daar koeler is en minder snel wordt beïnvloed door het openen van een warme deur. Vlees, gevogelte en vis moeten uit de buurt van kant-en-klare producten worden geplaatst, en al het voedsel moet op de onderste plank worden bewaard waar geen lucht of water op druppelt vanuit andere schappen.

Ten derde is het belangrijk om voedsel te etiketteren. Als je artikelen niet labelt kan het moeilijk zijn om bij te houden hoe lang ze in de koelkast hebben gestaan en of ze veilig zijn om te eten. Het beste is om de dag van bewaring en de houdbaarheidsdatum op een stuk tape of op het deksel van de verpakking te schrijven, zodat het gemakkelijk terug te vinden is en er niet af kan vallen.

Ten vierde, bewaar voedsel volgens temperatuurzones. Voedsel dat gekoeld moet worden, moet worden bewaard tussen 32 en 40 graden Fahrenheit. Zuivel, eieren, vlees, gevogelte, vis en andere bederfelijke producten moeten onder de 40 graden bewaard worden.

Ten slotte, gooi voedsel weg als het verlopen is en maak de koelkast regelmatig schoon. Al het voedsel dat over de houdbaarheidsdatum heen is, moet veilig worden weggegooid. De schappen en laden, evenals de buitenkant van de koelkast, moeten ook ten minste eenmaal per maand worden schoongemaakt, inclusief de deurafdichtingen en handgrepen, om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Organiseren van je koelkast houdt niet alleen je voedsel langer vers, maar maakt het ook gemakkelijker om bij te houden wat er in ligt. Volg deze vijf tips om voedsel in je koelkast beter te bewaren.